X

Wat is multi-factor-authenticatie?

Info over verificatie in twee stappen in Office-365

 
Office-365 Banner

 

Gebruik van verificatie in twee stappen met jouw office-365 account

Wat is verificatie in twee stappen ?

Verificatie in twee stappen maakt jouw office-365 account veiliger omdat het voor iemand anders moeilijker wordt om zich aan te melden bij jouw office-365 account. Er wordt gebruik gemaakt van twee verschillende vormen van verificatie: jouw wachtwoord en een verificatie methode. Zelfs als iemand anders jouw wachtwoord ontdekt, kan die persoon er niets mee doen als deze geen toegang heeft tot jouw verificatie methode. Dit is ook de reden waarom het belangrijk is om voor al jouw accounts verschillende wachtwoorden te gebruiken.

Wat gebeurt er wanneer je verificatie in twee stappen inschakelt

Als je verificatie in twee stappen inschakelt, ontvang je een beveiligingscode of m.b.v. de mobiele app een inlogbevestiging op je telefoon telkens wanneer jij je aanmeldt op een niet-vertrouwd apparaat. Wanneer verificatie in twee stappen is opgeslagen d.m.v. de optie ‘onthoud inlog gegevens’, moet je alleen periodiek jouw identiteit te bevestigen met beveiligingscodes, bijvoorbeeld wanneer er een risico bestaat voor jouw accountbeveiliging.

 

Voordelen

  • Verificatie in twee stappen zorgt ervoor dat jij jouw bedrijfsgegevens kan waarborgen en dat iemand anders niet zomaar kan inbreken in jouw omgeving.
  • Office apps op jouw computer en notebook blijven default 14 dagen aangemeld of je kunt kiezen voor een waarde tussen 0 en 90 dagen, daarna moet jij je via een nieuwe code weer aanmelden.

 

Ruime keuze

De volgende verificatie methodes zijn mogelijk;
1.    Bellen naar telefoon
2.    Sms bericht naar telefoon
3.    Melding via mobiele app
4.    Verificatiecode uit de mobiele app 

Wat heb je nodig voor het instellen van verificatie in twee stappen.

Verificatie in twee stappen begint met een e-mailadres (we raden twee verschillende e-mailadressen aan, één die je normaal gebruikt en één als een back-up voor het geval dat en een telefoonnummer) Wanneer jij je op een nieuw apparaat of vanaf een nieuwe locatie aanmeldt, sturen wij jou een beveiligingscode om in te voeren op de aanmeldingspagina.